Mord

Man ihjälskjuten i Biskopsgården

MORD. På torsdagskvällen larmas polis till Biskopsgården i Göteborg. På platsen anträffas en skottskadad man som kort därefter konstateras avliden.

Det var strax innan kl 22 på kvällen som flera personer kontaktar polisen om en misstänkt skottlossning i det problemdrabbade området Biskopsgården.

Polisen anträffar där en man utomhus med multipla skottskador. Mannen avlider på platsen. Enligt flera vittnen ska gärningsmannen ha lämnat platsen i hög fart efter skottlossningen i en silverfärgad bil, möjligtvis en kombi.

Polisen har spärrat av platsen och arbetar nu med att inhämta vittnesuppgifter samt knacka dörr i området. En förundersökning om mord, alternativt dråp, har inletts.

Polisen arbetar utifrån teorin att mordet är kopplat till den pågående konflikten mellan rivaliserande kriminella gäng i Biskopsgården.

Många befarar nu att gängkonflikten i Biskopsgården ska blossa upp, då denna händelse sannolikt rör kriminella grupperingar.

Brottsoffer

Enligt ännu obekräftade uppgifter ska den avlidne vara en man född -98 med somaliskt ursprung vid namn Khal*d Ad*n. (* = i,e)

Gärningsman

Okänd. Flyktfordon en silverfärgad bil, möjligtvis kombi.

Om du har upplysningar om händelsen eller om du sett något bör du kontakta polisen på 114 14.

Media

✔️ Uppdaterat kl 05:54 den 21 september 2018

Brottsplats

Kommentarer
To Top