Mord

Man ihjälskjuten i Eskilstuna

Mord Skiftinge Eskilstuna
MORD. En stor polisinsats pågick under kvällen och natten i Skiftinge, i norra Eskilstuna, efter att en man i 40-årsåldern hittats svårt skadad i utkanten av Årby naturreservat. Mannen avled senare av sina skador. Polisen larmades till ett skogsområde i Eskilstuna under fredagskvällen efter att flera vittnen hört distinkta smällar. Ett av vittnena som hörde händelsen och larmade polisen hittade sedan en man i skogen. Om mannen hade skottskador är inte bekräftat i nuläget.
– Jag kan fortfarande inte bekräfta om mannen har fått skottskador eller om det handlar om annat våld. Men flera personer har larmat om att de hört vad som låter som en skottlossning.
Polisen har upprättat en anmälan om mord, alternativt dråp. Ingen person är gripen i nuläget och polisen har ingen misstänkt. Den avlidne mannen är sedan tidigare känd av polisen och är bland annat dömd för våldsbrott. Bevakningen på Mälarsjukhuset i Eskilstuna har förstärkts.
– Han har en bred skala av brott bakom sig, bland annat våldsbrott. Tor Sevelius, vakthavande befäl hos polisen
Skogsområdet och en källarnedgång till ett flerfamiljshus spärrades av och kriminaltekniker och hundpatruller sökte igenom området. Arbetet kommer att återupptas under lördagen. Ingen har ännu gripits.

Brottsoffer

Enligt uppgift ska den döde mannen vara en Jon*s *xelsson. Denne Jon*s dömdes bland annat för inblandning i ett knivmord 1996 samt ännu ett mord under hans tid i fängelse efter det. Brottsoffret är väl känt av polisen sen tidigare för bland annat våldsbrott. Anhöriga är underrättade.

Gärningsman

Okänd, fortfarande på fri fot.

Brottsplats

Kommentarer
To Top