Mordförsök

Handgranat inkastad hos barnfamilj

Handgranat Västerhaninge

MORDFÖRSÖK. Sent på kvällen den 25 juli kastas en handgranat in genom ett öppet fönster, men detonerar som tur var inte. Polis kallas till platsen, som är en lägenhet på markplan där en barnfamilj bor.

Vid klockan 22.30 på onsdagskvällen upptäcker en barnfamilj att en handgranat kastats in i deras lägenhet i Västerhaninge. När polisen anländer tillkallas även bombtekniker, då det rör sig om en osäkrad handgranat.

Granaten undersöks nu av bombtekniker för att avgöra om det är en skarp handgranat. Om så är fallet fanns det stor risk att barnfamiljen i lägenheten hade kunnat skadats eller dödats av explosionen. Därför är händelsen i nuläget rubricerat som försök till mord.

Polisen söker nu information och tips kring händelsen. Det finns enligt polisen ingen känd hotbild mot familjen, vilket gör att man spekulerar i att gärningsmannen kan ha slängt in handgranaten i fel lägenhet.

Enligt bilden på handgranaten ser granaten dock inte ut att vara osäkrad, då både grepen och granatkroppen är omgärdad av en gummisnodd. Även sprinten är tejpad med eltejp.
Modellen på granaten är okänd, men liknar någon typ av defensiv handgranat från Balkan i stil med en ungersk GHD-2 eller dylikt. Vet du vilken modell det är så kommentera gärna nedan.

Brottsoffer

Sekretess. Personerna i familjen är inte kända av polisen sedan tidigare.

Gärningsmän

Okänd

Brottsplats

Kommentarer
To Top