Domar

Brutalt mordförsök i Kristianstad

Mordförsök Göinge brottsplats

MORDFÖRSÖK. Ett brutalt familjedrama utspelade sig förra hösten i Östra Göinge. En man blev utsatt för ett mordförsök genom grov misshandel med tillhygge samt strypningsförsök. Gärningsmännen var inga andra än mannens fru, svåger och svärmor. Domen har nu fallit i ärendet och Brottsvåg ger dig här tillgång till FU-protokoll och tingsrättens dom.

Det var vid 09:30 på lördagsmorgonen den 12 augusti 2017 som en man med allvarliga huvudskador påträffades i närheten av länsväg 2101 mellan Broby och Sibbhult i Skåne. Mannen fördes till sjukhus och kunde senare uppge vad som inträffat, varpå de misstänkta gärningsmännen sedan greps och häktades under eftermiddagen.

Bakgrund

Brottsoffret, 42 år gammal, var gift med en kvinna sedan 2014 och hade två gemensamma barn tillsammans. När äktenskapet knakade i fogarna ansökte mannen om skilsmässa, vilket inte var populärt hos frugan och hennes familj. Anledningen till det var enligt uppgift att brottsoffret försörjde såväl sin fru som svärmor.

Frun lurade då ut mannen i skogen, under förevändning om att han skulle följa med henne och titta på ett hus inför skilsmässan. På plats i skogen anade brottsoffret att något var fel, varpå frun anföll honom med en elpistol. Sedan kom även svågern och påbörjade den råa misshandeln med bland annat stenar som tillhygge. Brottsoffret fick allvarliga skador men lyckades fly ner till en väg. Då kom gärningsmännen ifatt honom och fortsatte misshandeln. Även svärmor till brottsoffret anslöt och deltog i mordförsöket. Man försökte bland annat strypa och kväva brottsoffret med en plastkasse, samt att svågern lyft upp honom och kastat honom i backen. Detta orsakade en bruten axel på brottsoffret utöver de redan ordentliga skallskadorna.

Kort därefter lyckades mannen påkalla en förbipasserande bils uppmärksamhet, varpå han togs till sjukhus.

Hans fru greps samma dag och även svågern och svärmor. De satt sedan häktade fram till rättegången och dömdes därefter samtliga till fängelse.

Dom och förundersökningsprotokoll finns nu tillgängligt här nedan på Brottsvåg.

Brottsoffer

J*cob J*nsen

Gärningsmän

Monic* J*nsen. Fru till brottsoffret.

J*kob B*tycki. Svåger.

Ursul* B*tycki. Svärmor.

UPPDATERING

Förundersökningsprotokollet

Tingsrättens dom

Media

Brottsplats

Kommentarer
To Top