Internationella Brott

13-årig flicka mördad i Norge

Mord Norge Varhaug

MORD. Tidigt på morgonen den 30 juli påträffades en död flicka i norska Varhaug. Norska polisen gick snabbt ut och vädjade om allmänhetens hjälp att lösa mordet. Nu ser det uppmärksammade mordet ut att klaras upp.

Det var på måndagsmorgonen runt 03-tiden som 13-åriga Sunniva hittades död, endast 150 meter ifrån sitt hem. Under söndagskvällen hade Sunniva umgåtts med sin kompis och hade kommit överens med sina föräldrar om en tid då hon senast skulle vara hemma.

När klockan närmade sig midnatt och hon ännu inte setts till slogs pappan av oro och gick ut för att leta efter henne. En timme senare larmades polisen.

Mord Norge Sunniva

Sunniva Ødegård pratade i telefon med sin pojkvän när hon var på väg hem från en kompis under kvällen.

Plötsligt hörde pojkvännen Sunniva utbrista en kort mening, varpå samtalet sedan bröts:

”Nu är jag hemma. Shit!”

Detta var sista livstecknet från flickan.

Runt 03.10-tiden hittades flickan avliden på en stig i närheten av sitt hem av en vuxen bekant.

Redan under måndagseftermiddagen fick polisen i Norge ett genombrott och grep då en 17-årig pojke från Varhaug. Pojken är känd hos polisen, men inte för våldsbrott.

Pojken har också kopplats till det inbrott som ska ha ägt rum i området samma kväll som Sunniva försvann, vilket leder till en av de teorier som finns om mordet: Att Sunniva stötte på den misstänkte gärningsmannen som begick inbrott i området och därefter mördades, avsiktligt eller inte.

Enligt polisen nekar pojken till mord men erkänner att han har varit på plats, polisen går dock inte in närmare på hans förklaring.

Brottsoffer

Sunniva Ødegård, 13 år. Dödsorsaken än fortfarande okänd.

Gärningsman

L*rs Nærl*nd

Media

Brottsplats

Kommentarer
To Top