Internationella Brott

B-kändis häktad på Rhodos

Orfanidu Street Rhodos

VÅLDTÄKT. En svensk man i 20-årsåldern har häktats misstänkt för att ha deltagit i två gruppvåldtäkter på den grekiska ön Rhodos runt den 26 juni 2018. Den ena gruppvåldtäkten uppges ha ägt rum strax före midsommar och den andra en vecka senare. Båda ska ha skett vid en strand i närheten av en bar där den misstänkte mannen jobbade.Rhodos Orfanidu Våldtäkt

Mannen uppgav under förhör att han har många beundrare, särskilt unga svenska kvinnor 18 till 22 år som kommer till Rhodos för att ha sex och ”släppa loss”. Vid flera tillfällen betonar mannen att han är särskilt känd i Sverige efter sitt deltagande i dokusåpan ”Temptation Island”.

Detta har alltså använts som någon form av ursäkt och försvar till de två fallen av gruppvåldtäkt. Mannen hävdar också att resultaten av den rättsmedicinska undersökningen är felaktig.

Brottsoffer

Två svenska kvinnor, 19 respektive 18 år gamla.

Gärningsman

Chri*topher Karl**on (*=s)
24 år gammal, Svensk-Senegales.

Lägesrapport

Mannens advokat uppger att han nekar till alla anklagelser. Mannen kommer att sitta häktad fram till sin rättegång, vilket kan ta åtta till tio månader. Enligt grekisk lag kan en misstänkt hållas häktad i upp till 18 månader utan rättegång. Grekiska myndigheter uppger även att mannen är känd av polisen sen tidigare.

Brottsplats

Kommentarer
To Top