Internationella Brott

Far och son skjuter ihjäl man efter bråk om sopor

INTERNATIONELLT. En 37-årig man sköts till döds i Texas efter en dispyt om sopor av två grannar. Händelsen filmades av den avlidnes fru och lett till en het debatt om dödsskjutningen. Var det rätt att bruka dödligt våld? Se klippet från händelsen här och bedöm själv.

Det var på förmiddagen den 1 september som polis larmades till platsen i Abilene, Texas. Där hade ett pågående bråk mellan grannar eskalerat till en dödsskjutning av en 37-årig man.

Händelsen hade föranletts av en dispyt mellan grannarna om sopor i en gränd, då brottsoffret enligt uppgift ska ha slängt en madrass där. Detta har då påpekats av hans grannar, John och Michael Miller, som sedan slängde tillbaka madrassen på Aarons tomt. Dispyten var då i full gång, och verbala hot och otrevligheter inleddes mellan grannarna.

På lördagen när John Miller skulle gå ut för att slänga soporna så valde han att göra det beväpnad på grund av den hotfulla stämningen mellan grannarna. Han träffade då på Aaron Howard som var beväpnad med ett slagträ. Detta i sin tur ledde till att John Millers son Michael också kom ut till gränden, beväpnad med ett hagelgevär.

Dispyten eskalerade och filmades samtidigt av Aarons fru, som framgår i videoklippet nedan. Bråket slutar med att fadern John avlossar två skott mot Aaron som kastar slagträt mot honom, vilket i sin tur följs av att sonen Michael skjuter ett skott med hagelgeväret som träffar Aaron.

Aaron Howard avlider senare på sjukhus och John och Michael grips för mord.

Frågeställning

Var det rätt att skjuta Aaron under rådande situation? Vissa anser att pappan och sonen ska åtalas och dömas för mord, medan många andra anser att de gjorde rätt. Brottsoffret var mycket aggressiv och hotfull, samt var beväpnad med ett slagträ. Samtidigt kan man undra varför brottsoffrets fru inte valde att kontakta polis direkt istället för att filma bråket?

John och Michael höll sig lugna genom eskaleringen, dock med diverse otrevligheter yttrade även från dem. Borde de lämnat platsen istället med risk för att istället ha blivit angripna av Aaron bakifrån? Borde Aaron inte valt att backa då han stod emot två personer beväpnade med skjutvapen? Om man exempelvis går mot en polis i Texas med ett slagträ och inte hörsammar polismannens uppmaningar så är det nästan mer regel än undantag att polisen kommer använda sitt tjänstevapen.

Vad tycker du om händelsen, var det rätt eller fel? Skriv gärna en kommentar och dela med dig av din åsikt. Ordet är helt fritt.

John och Michael Miller

Brottsoffer

Aaron Howard, 37 år gammal.

Gärningsmän

John Miller, 67 år gamma och hans son Michael Miller, 31 år gammal.

Media

Brottsplats

Kommentarer
To Top