Mordförsök

Explosion i centrala Göteborg

ALLMÄNFARLIG ÖDELÄGGELSE. Vid 4-tiden imorse inträffade en explosion i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg.  Tre trapphus har utrymts och över 20 personer har förts till sjukhus, varav tre allvarligt skadade. En brandman har också skadats lindrigt under släckningsarbetet. Orsaken är ännu oklar, men sannolikt ett avsiktligt attentat.

Uppdaterad 28 september 2021 🕒07:51

Kl 04:48: Larm om att en explosion ska ha inträffat på Övre Husargatan i Annedal, i ett flerfamiljshus, eventuell brand och rökutveckling i flera trappuppgångar, oklart skadeläge. Samverkan sker med Räddningstjänst, Polis och sjukvård, Förundersökning inledd om allmänfarlig ödeläggelse. Flera enheter arbetar på platsen, bland annat med evakuering. Det finns för närvarande ingen misstänkt i ärendet.

Platsen är avspärrad och räddningsinsatser pågår. Den senaste uppgiften om skadade är att åtta personer ska vara avförda till sjukhus. Oklart skadeläge.

Kl 07.00 inleddes en särskild händelse av polisen. Händelsen påverkar såväl trafik som kollektivtrafik i närområdet. Räddningstjänsten/räddningsledaren leder fortfarande arbetet på platsen. Polisen bistår räddningstjänsten. När polisen kommer att få möjlighet att gå in i fastigheten för att genomföra en teknisk undersökning är inte klarlagt.

Enligt insatsledaren och flera andra på plats så finns det inga naturliga orsaker till detonationen.

Om det finns vittnen till händelsen ombeds man ringa polisen på 114 14.

Brottsoffer

Flertalet skadade, i nuläget ca 23 personer. Enligt uppgifter är tre kvinnor allvarligt skadade, dessa ska vara mellan 60-80 år gamla.

Gärningsman

Okänd

Media

Brottsplats

Shortcode till brottsplats på Google Maps exempelvis:

Kommentarer
To Top